Categories: Ajankohtaista, Blogi

by Matti Jaakkola

Share

Golf on pelinä viihdyttävä ja sillä on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Tämän lisäksi golffareilla on usein hienoja ominaisuuksia ja tapoja, mutta oletko koskaan miettinyt miksi pomon voittaminen golfissa on niin vaikeaa? Puhumattakaan omaa pomoa isommista tirikoista.

Viimeisin golfiin liittyvä tutkimus joka silmiini osui, on Lausannen yliopiston Business koulussa työkseen johtajuutta tutkivan Katrin Muff:in (nimi on aito, vaikka voi vaikuttaa tekaistulta) tutkimus. Hänen kolmen vuoden pitkittäistutkimus on osoittanut negatiivisen korrelaation golf-händikäpin suuruuden ja johtajana suoriutumisen välillä (golfia pelaamattomille selvennys; mitä pienempi tasoitus sitä parempi golfaaja). Eli mitä pienempi tai matalampi tasoitus, sitä parempi johtaja. Johtajat jotka pelaavat golfia ilmeisesti kehittävät kompetensseja, jotka tekevät heistä parempia johtajia ja tehokkaampia omissa liiketoimissaan. Golfin peluu vaikuttaa kehittävän johtajissa erityisesti päätöksentekokykyä, tavoitteidenasettelutaitoja, neuvottelutaitoja, luovuutta, avoimuutta muutoksia kohtaan sekä strategioiden suunnittelu- ja läpivientikykyä.

Kerroin löytämästäni tutkimuksesta golfaavalle ystävälle, joka toimii vaativassa johtotehtävässä suomalaisessa pörssiyrityksessä. Hänen tasoituksensa on singelin luokkaa ja esimiesominaisuudet ja -taidot erinomaiset. Tutkimukseen kaveri tuumi lyhyesta:”M.O.T”, eli ”mikä oli todistettava” tai ”mikä on todistettu”. Paremmat golffarit ovat parempia johtajia ja paremmat johtajat parempia golffareita □.

Ps. Sitä paitsi kukapa omaa pomoaan haluaisikaan voittaa, siitähän saattaa olla enemmän harmia kun iloa.