Valmentajan työssä korostuu itsenäisyys, tulos- ja osaamisvaatimukset sekä vastuullisuus.

Valmentaja on joukkueen sielu ja yksilöurheilijan tärkein tukija. Parhaina hetkinä valmentaminen on vahvaa yhdessä tekemistä, hienoja vuorovaikutussuhteita sekä yhdessä rakennettua ja koettua menestystä. Pahimmillaan yksin tekemistä, ristiriitoja, alituista kritiikkiä ja epärealistisia odotuksia. innergame voi auttaa valmentajaa kehittämään joukkuettaan, syventämään osaamistaan ja ohjaamaan omaa työtään.

  • Valmentajan henkisten taitojen ja tietämyksen kehittäminen.
  • Joukkueen yhteishengen ymmärtäminen ja kehittäminen.
  • Valmentajan työnohjaus.
  • Valmentajakoulutukset ja –valmennukset.

Urheilupsykologi Matti Jaakkola toimii lajiliitoissa valmentajakouluttajana ja on vastannut eri lajiliittojen henkisen valmennuksen valmentajakoulutuksen rakentamisesta. Hän toimii valmentajien työnohjaajana, henkisenä valmentajana sekä valmennustiimien jäsenenä.

Urheilupsykologi osana valmennustiimiä; AKK-Motorsportin huippuvalmennusryhmä; tähtäimessä menestys autourheilussa.

Vuodesta 2005 urheilupsykologi Matti Jaakkola on ollut osa AKK:n huippuvalmennusryhmää, jonka tavoitteena tuottaa uusia suomalaisia autourheilutähtiä. Yhteistyö on ollut kaikkein tiiveintä ralliryhmän kanssa. Keskittyminen, oman ajan hallinta, tavoitteiden asettaminen, itseluottamuksen kehittäminen ja omien suoritusten arvioiminen ovat olleet henkisen valmennuksen keskeisiä osa-alueita. Erityistä huomiota on kiinnitetty kilpailuihin valmistautumiseen, jotta sekä kuljettaja että kartanlukija olisivat valmiina kilpailuun heti rallin alkaessa. Pääosin tapaamiset urheilijoiden ja muiden valmentajien kanssa ovat keskittyneet harjoitusleireille, mutta urheilupsykologi on ollut paikalla myös tärkeimmissä kilpailuissa sekä harjoituksissa.

Lisätietoja: AKK DRIVER ACADEMY – seuraavan sukupolven tähdet