Toimimattomat ryhmäprosessit tappavat joukkueen huippusuorituksen.

Joukkue koostuu aina yksilöistä, jotka jakavat yhteisen tavoitteen. Jokaisella joukkueen jäsenellä on myös henkilökohtaisia tavoitteita. Joukkueen toimintaa ohjaa sen yksilöllinen toimintakulttuuri; sen sovitut ja kirjoittamattomat pelisäännöt. Joukkueen jäsenet, heidän elämäntilanteensa, arvonsa ja tarpeensa muuttuvat jatkuvasti. Voittavassa joukkueessa jokainen tietää tehtävänsä, ja jokaisen pelaajan tehtävä on linjassa joukkueen kokonaistavoitteen kanssa.

innergame voi auttaa joukkuetta seuraavilla tavoilla.

  • Auttaa joukkuetta valmistautumaan arvokisoihin tai tärkeään otteluun.
  • Yhteisten pelisääntöjen luominen ja niiden kirkastaminen.
  • Joukkueen yhteishengen kohottaminen.
  • Joukkueen suoritusta haittaavien ristiriitojen selvittäminen.
  • Joukkueen suoriutumisen kehittäminen yksittäisissä pelitilanteissa (esim. kuinka jalkapallojoukkue voi paremmin suoriutua rangaistuspotkukilpailussa).

Urheilupsykologi Matti Jaakkola on toiminut eri lajien maajoukkueiden ja seurajoukkueiden henkisenä valmentajana. Hänellä on joukkueurheilutausta ja laaja ymmärrys joukkueiden ryhmädynaamisista ilmiöistä, sekä niiden vaikutuksesta joukkueensuoritukseen.

Menestystarinoita: Urheilupsykologi osana valmennustiimiä; autoimme valmentajaa kehittämään joukkuetta sekä hallitsemaan omaa työtään työnohjauksen avulla