Categories: Ajankohtaista, Blogi

by Matti Jaakkola

Share

Joukkuevoimistelun SM-mitalit on taas jaettu, tuttuun tapaansa lajin mahtiseuran, Olarin Voimistelijoiden (OVO) joukkue, tällä kerralla Amperit voittivat mestaruuden ja saman seuran Fotonit ottivat hopeaa. Jatkuva kansainvälinen ja kansallinen menestys kertovat varmasti koko seuran tasolla hyvin tehdystä työstä, valmentajien omistautumisesta ja koko joukkueen tinkimättömyydestä. Äkkiseltään muistelen että OVO (siis yksittäinen seura) on voittanut puolen tusinaa maailmanmestaruutta.

Jääkiekkokisojen loppumetreillä tulee mieleen, voisikohan toinen Suomessa harrastettava marginaalilaji, jääkiekko oppia jotain OVOlaisilta. Kummolan, Jalosen ja muiden kannattaisi ainakin laittaa ajatus mieleen, ja tehdä pieni retki Espooseen ja kysyä miten niitä maailmanmestaruuksia voitetaan.

Samalla kun ollaan tässä joukkuevoimisteluteemassa, toivoisin kuulevani jonkun rohkean joukkueen ottavan musiikikseen suomipoppia tai -rokkia. Kuka tarttuu tilaisuuteen? Olisi mahtavaa nähdä minkälaisen koreografian saisi sommiteltua vaikkapa Leevi and the Leavingsien Teuvo Maanteiden Kuningas-biisiin. Lyriikkaa hyräillessä ainakin kelpo ajatuksia herää: Etupenkiltä lasin läpi lennettyäni, Olin pyörinyt piennarta pitkin, Ojan pohjalla hampaita sylkiessäni, Minä oksensin verta ja itkin…