Categories: Ajankohtaista

by Matti Jaakkola

Share

Koko artikkeli: http://www.digipaper.fi/90min/74734/index.php?pgnumb=26

Uudenmaan piiri lanseeraa syksyn aikana psyykkisen valmennuksen koulutuskokonaisuuden, eli PsyKOKO:n. Tavoite on luoda seuroille mahdollisimman konkreettisia työkaluja henkiseen valmennukseen, joka on äärimmäisen tärkeää, mutta loistaa vielä poissaolollaan maamme kaikissa lajiryhmissä.

– Ajatus psyykkisen koulutuksen opetuskokonaisuudesta on muhinut mielissämme noin viisi vuotta. Sitä on toteutettu ennenkin muiden asioiden yhteydessä, mutta valmentajille ei ole jäänyt yhtenäistä kokonaiskuvaa psyykkisestä valmennuksesta. Tämä ilmenee muun muassa siinä, etteivät he pysty tuomaan sitä oman ikäluokkansa toimintaan systemaattisesti, Uudenmaan piirin valmennuskoulutuspäällikkö Mikko Eskelinen toteaa.

– Järjestämme koko jalkapallopiirissä nyt ensimmäistä kertaa isomman kokonaisuuden, joka käsittelee ainoastaan psyykkistä valmennusta.

Esimerkkejä psyykkisen valmennuksen tarpeista löytyy rajattomasti. Kuinka motivoida lapsia pysymään lajin parissa ja antamaan heille positiivisia kokemuksia urheilusta? Miten tukea nuorta tämän pohtiessa huippu-urheilua ammatinvalintavaiheessa? Urheilupsykologi Matti Jaakkolan mukaan henkisen valmennuksen puute ei ole pelkästään toimijoiden omaa syytä.