Categories: Ajankohtaista

by Matti Jaakkola

Share

Palloliitton uudenmaan piiri on ottanut vahvan aseman henkisen valmennuksen liittämiseksi jalkapallovalmennukseen.

Helpoin tapa tutustua aiheeseen on tulla kuuntelemaan tietoiskuja ja keskustelemaan henkisestä valmennuksesta.

Tietoiskuja on kolme, joista kukin on itsenäinen kokonaisuus. Tietoiskut tarkastelevat henkisen valmennuksen eri teemoja pelaajan ikäkehityksen kautta. Tietoiskut muodostavat henkisen valmennuksen rungon, jota voidaan hyödyntää koko valmentajan valmennuspolulla.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://uusimaa.palloliitto.fi/koulutus/valmentajakoulutus/tietoiskut/

Henkinen valmentaminen (kokonaisuus) 18.4.2012

Tavoitteena esitellä henkistä valmennusta, mitä se on ja miksi se on tärkeää jalkapallossa. Samalla keskustellaan keskeisistä henkisen valmennuksen työkaluista ja käydään läpi henkisen valmennuksen roolia tämänhetkisessä valmennustoiminnassa

Henkinen valmentaminen: Lapset – yksilönä ryhmässä 25.4.2012

Tietoiskun tavoitteena on keskustella henkisestä valmennuksesta lasten (8-12 v.) jalkapallossa. Tietoiskussa keskitytään seuraaviin lasten valmennuksessa tärkeisiin teemoihin: vuorovaikutus, palautteenanto, lasten identiteettiin ja sen kehittyminen, keskittyminen sekä motivaatio.

Henkinen valmentaminen: Nuoret–pelaajille vastuuta ja aikuiset – henkinen valmentautuminen osana harjoittelua

Tietoiskun tavoitteena on keskustella henkisestä valmennuksesta nuorten ja aikuisten jalkapallossa(12+ v.) jalkapallossa. Tietoiskussa keskustellaan teemoista, jotka ovat tärkeitä nuoria jalkapalloilijoita valmennettaessa. Käsiteltäviä aiheita ovat tavoitteiden asettaminen, itseluottamuksen kehittäminen, mielikuvien käyttö, pelaajien tunnetilojen tunnistaminen ja toiminnan arvioiminen. Tietoiskussa käsitellään myös seuraavia aiheita: oman harjoittelun ohjaaminen, pelaajan itsetuntemus, kilpailuun valmistautuminen, pelaajan omat työkalut, urheilu ja hyvinvointi.