Categories: Ajankohtaista, Blogi

by Matti Jaakkola

Share

Nyt kun asia ei ole millään tavalla ajankohtainen, voin olla hyvin muutaman kuukauden aikaani edellä. Talven jälkeenhän tulee usein kevät, ja tulee kevät vaikka sitä talvea ei oikein tulisikaan. Keväällä lehdet, varsinkin naistenlehdet, kirjoittavat kuinka karistetaan ylimääräiset kilot syömällä männynkäpyjä, kaalia, värikyniä tai mitä milloinkin. Ihmedieteillä lähtee kilot varmasti.

Painonpudotuksilla poseerataan lehtien kansissa ja diettejä kehutaan estotta. Silmiini ei kuitenkaan vielä ole osunut artikkelia arjen sankareista, jotka ovat viimeiset kymmenen vuotta painaneet saman verran liikkumalla ja syömällä johdonmukaisesti ja järkevästi. Kuitenkin tämä on yksilön terveyden (ja housujen sopivuuden) kannalta paras vaihtoehto. Varsinkin Suomessa jossa ylipainoisten joukko, sanan kaikissa merkityksissä, kasvaa jatkuvasti.

Liikunnan ja ruokailutottumusten muuttamisessa hyvä peukalosääntö on se, että jaksanko tehdä tätä vielä kahden vuoden päästä. Jos olet sitä mieltä, että kaalia on kiva syödä neljällä aterialla vielä parinkin vuoden päästä, suosittelen (omalla vastuullasi) ko. ruokavalioon tarttumista. Sitä ennen, iloisia lukuhetkiä diettejä vertaillen.